SERGİ; Varışlar ve Ayrılışlar | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Charles Harbutt‘ın fotoğrafları diğerlerinin yanı sıra Modern Sanat Müzesi’nde , Corcoran Galerisi’nde , Chicago Sanat Enstitüsü’nde , Beaubourg’ da ve Paris’te Bibliotheque Nationale and the Maison Europeene dela Photographie’ de büyük ölçüde derlenmiş ve sergilenmiştir. Sanatçı Santa Monica California’daki Peter Fetterman Galeri tarafından temsil edilmektedir. 1997’de, [...]
Usta | Li Zhensheng

SERGİ; Kültürel Devrim, Kendi portreleri ve Panoramikler | EĞİTİM Li Zhensheng, Eylül 1940′ta Çin’in üç kuzey-doğu eyaletinin Japon işgali altında olduğu bir dönemde, Dalian’da doğmuştur. Fakir bir geçmişten gelip okula on yaşında başlamıştır ve daha sonrasında Jilin eyaletindeki Changchun Film Okulundaki Sinemacılık Departmanına giriş hakkı kazanmıştır. Hükümetin “Büyük İleriye Atılım” kampanyası’dan (1958-1960) dolayı ortaya çıkan [...]
Li ZhenshengUsta | Mary Ellen Mark

SERGİ; Prom | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Mary Ellen Mark, birçok kitabı,sergisi ve dergilerdeki editoryal çalışmaları ile dünya çapında bir üne kavuşmuştur. The New Yorker’da fotoğrafçı olarak çalışmakta deneysel fotoğrafları ve Portleri Life,New York Times Magazines, Vanity Fair ve Rolling Stones gibi dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır. 40 yıl boyunca hümanizmin yüksek duygusunu fotoğraflayabilmek için, dünyanın [...]
Usta | Antonin Kratochvil

SERGİ; Incognito | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Antonin Kratochvil, VII fotoğraf ajansının kurucuları arasında yer almaktadır. Bir foto-muhabiri olarak, Antonin Kratochvil yaşadığı çağı dokümante etmeye çalışırken cok sayıda ayaklanma, kargaşa ve insani felaketleri görüntülemek için yola çıkmıştır. Bir insan olarak, Kratochvil’in kendi mülteci yaşamı da fotoğraflarında sunduklarıyla cok benzer bir şekilde gerçekleşmiştir. Kratochvil’in kendine özgü [...]
Usta | Ara Güler

SERGİ: “20.Yüzyılın Yaratıcıları” | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ 16 Ağustos 1928′de İstanbul’da doğdu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken Muhsin Ertuğrul’un Tiyatro Kurslarına devam etti; çünkü yönetmen veya oyun yazarı olmak istiyordu. 1950′de Yeni İstanbul Gazetesi’nde gazeteciliğe başlarken aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne devam etti. 1958′de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın [...]
ara güler