SERGİ | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Jake Price Japonya’nın deprem ve tsunamiden sonra nasıl kendini toparladığı hakkında bir proje üzerinde çalışıyor. Kısa filmler, fotoğrafçılık ve ses kayıtlarından, doğal felaketlerin ardından ve devam eden nükleer tehditten doğan sarsıntı ile bireysel ve toplum olarak nasıl başa çıktıklarını ve hayatlarını nasıl tekrar kurduklarını keşfetti. 2011 ve 2012 de New York [...]
Usta | Mary Ellen Mark

SERGİ; Prom | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Mary Ellen Mark, birçok kitabı,sergisi ve dergilerdeki editoryal çalışmaları ile dünya çapında bir üne kavuşmuştur. The New Yorker’da fotoğrafçı olarak çalışmakta deneysel fotoğrafları ve Portleri Life,New York Times Magazines, Vanity Fair ve Rolling Stones gibi dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır. 40 yıl boyunca hümanizmin yüksek duygusunu fotoğraflayabilmek için, dünyanın [...]
Usta | Antonin Kratochvil

SERGİ; Incognito | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Antonin Kratochvil, VII fotoğraf ajansının kurucuları arasında yer almaktadır. Bir foto-muhabiri olarak, Antonin Kratochvil yaşadığı çağı dokümante etmeye çalışırken cok sayıda ayaklanma, kargaşa ve insani felaketleri görüntülemek için yola çıkmıştır. Bir insan olarak, Kratochvil’in kendi mülteci yaşamı da fotoğraflarında sunduklarıyla cok benzer bir şekilde gerçekleşmiştir. Kratochvil’in kendine özgü [...]
Fotoğrafçı | Olivia Arthur

SERGİ | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Olivia Arthur, 1980 yılında Londra’da doğdu. 2002 yılında Oxford Universitesi, Matematik mezunu. 2003 yılı Londra Koleji, Baskıcılık bölümü, fotomuhabir dalından mezun oldu. Fabrica’da 2006 yılında eğitim almıştır. 2008 yılında Magnum Photos’a aday, 2011 yılında ise Magnum üyesi olmuştur. Ödüller; 2010 Vic Odden ödülü, Royal Fotoğraf Topluluğu, 2008 Laureate Fotoğraf, [...]
Olivia ArthurFotoğraf Projesi | Türkiye’den İzler

SERGİ; Türkiye’den İzler Küratörlüğünü Cengiz Karlıova ve Merih Akoğul’un yaptığı bu sergide, belgeselden çağdaşa farklı biçemlerde fotoğraf üreten Türk fotoğrafçıların işleri bir araya geliyor. 20 fotoğrafçının 60 yapıtla katıldığı bu sergi, 21.Yüzyıl’da bu sıra dışı toprakların üzerinde farklı etkilerle işlerini üreten fotoğrafçıların ortak aurası olma özelliğini de taşıyor. Doğu ile Batı arasında, fotoğraf üzerinden adeta [...]
Fotoğrafçı | Amy Elkins

SERGİ; Nazik Şiddet | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Amy Elkins, Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya’da doğdu. New York’ta Görsel Sanatlar Okulunda Fotoğrafçılık Eğitimi aldı. Yaptığı çalışmalar; Avusturya Viyana’daki Kunsthalle, Kaliforniya’daki Carnegie Sanat Müzesi; Minnesota’daki Minnepolis Sanat Enstitüsü; New York’taki Yancey Richardson Galerisi; New York’taki Light Work Galerisi başta olmak üzere bir çok ulusal ve uluslararası sergide [...]
Fotoğraf Projesi | European Borderlines

SERGİ; Visual Narratives “European Borderlines” “Visual Narratives: European Borderlines” Avrupa’nın fiziksel olarak dört köşesinde yer alan İzlanda, Portekiz, Türkiye ve Letonya’dan 12 genç fotoğrafçının eğitim ve üretim sürecinde bir araya geldiği bir belgesel fotoğraf projesidir. Her ülkeden seçilen üçer (toplamda 12) fotoğrafçı, Ağustos 2011-Temmuz 2012 tarihleri arasında hem kendi ülkelerinde hem de proje ülkelerinden bir [...]
european borderlinesFotoğraf Projesi | Biz

SERGİ; Biz Anı fotoğrafları neden değerlidir? Ya da neden bu türden fotoğraflar çekiyoruz? Sanırım işin sırrı, fotoğrafın gerçeklikle kurduğu ilişkide yatıyor. Fotoğraf imgesinin, diğer plastik sanatların yarattığı imgeler gibi nesneden bağımsız bir varlığı olduğu düşünülebilir mi? O, bir nesne ya da kişinin bir imgesi olmaktan çok onun izidir. Diğer sanatlar imgelemi canlandırıp belleğe yardımcı olurken, [...]
biz fotoğraf sergisi, ergün turan, süreyya yılmaz dernek