SERGİ; Hafızaya Kazınmış “Kırımın Portreleri” | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Jeffrey A. Wolin, 1994-2002 yılları arasında yönetici olarak görev yaptığı Indiana Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde profesör. Wolin İngiliz edebiyatı alanındaki diplomasını Kenyon kolejinden ve fotoğraf alanındaki güzel sanatlar diplomasını Rochester Teknoloji Enstitüsünden almıştır. Fotoğraflarıyla, National Endowment fort he Arts ve John Simon Guggenheim vakfından burs almıştır. Çalışmaları 1990 [...]
Fotoğrafçı | Michael Ackerman

SERGİ; Seçilmiş Çalışmalar | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Michael Ackerman, Tel Aviv, İsrail’de 1967 yılında doğdu. Halen Berlin ve New York’ta yaşayıp çalışmaktadır. Kitapları; Half Life, Delpire, Dewi Lewis, Lunwerg, Peliti, 2010. Fiction, Delpire, Gena Kehayoff 2001. End Time City, Nathan/Delpire, Scalo 1999. Seçkin Yayınları; 2wice, Abitare, Aperture, Art On Paper, Beaux Arts, Die Zeit, [...]
Fotoğrafçı | Sadegh Tirafkan

SERGİ | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Sadegh Tirafkan, Iran, 1965. Kişisel sergileri; 2011 Etemad Galeri, Dubai, BAE 2011 AB Galeri, Luzern, İsviçre 2010 Selma Feriani + Louise Alexander Galeri, “Human Tapestry”, London, BK *İnsan Duvarı 2008 Assar Art Galeri, Tahran, Iran 2006 Lee Ka-Sing Galeri, Toronto, Kanada 2006 Aspace Galeri, Toronto, Kanada 2005 Espace fotoğraf, Contreype, Brüksel, [...]
sadegh tirafkanUsta | Li Zhensheng

SERGİ; Kültürel Devrim, Kendi portreleri ve Panoramikler | EĞİTİM Li Zhensheng, Eylül 1940′ta Çin’in üç kuzey-doğu eyaletinin Japon işgali altında olduğu bir dönemde, Dalian’da doğmuştur. Fakir bir geçmişten gelip okula on yaşında başlamıştır ve daha sonrasında Jilin eyaletindeki Changchun Film Okulundaki Sinemacılık Departmanına giriş hakkı kazanmıştır. Hükümetin “Büyük İleriye Atılım” kampanyası’dan (1958-1960) dolayı ortaya çıkan [...]
Li ZhenshengFotoğrafçı | Phillip Toledano

SERGİ; Babamla Bir Gün | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Philip Toledano: Ben, Fas asıllı Fransız bir anne ve Amerikan bir babanın çocuğu olarak 1968’de Londra’da doğdum. Kavramsal bir sanatçıyım: Her şey bir fikir ile başladı. İşlerim deki tema öncelikle sosyo politik olmuştur. Her ne kadar, son zamanlarda kişiliğimin derinliklerinde gezsemde. Fikir, her zaman uygulamayı belirler. [...]
phillip toledanoHint Fotoğraf Arşivi

SERGİ; Hacılar Hint Arşivleri Sergisi, bu tarihi koleksiyon bir zamanların Hintli foto muhabiri Kulwant Roy’un (1914-1984) çalışmalarını gösteren fotoğraflardan oluşmaktadır. Yaygın ulusal tarihi takip ederek, koleksiyon siyasi toplantıları, simgeleşmiş portreleri, ünlü bağımsızlık savaşçılarının hayatlarına bakışı ve Hindistan liderlerini içermektedir. Ek olarak, günlük yaşamdan ve bağımsız Hindistan’ın ilk günlerinden ülkenin kuruluşu ile ilgili nadir görüntüler bulunmaktadır. [...]
aditya arya, hindistan fotoğraf arşivi, hint fotoğraf arşiviFotoğrafçı | Stephen Dupont

SERGİ; Raskols | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Stephan Dupont, Avustralyalı belgesel fotoğrafçısı ve film yapımcısıdır. Kırılgan kültürlerin ve marjinal insanların unutulamayacak derecede güzel fotoğraflar olan dikkat çekici görsel iş bütününü meydana getirmiştir. Temalarında insanın haysiyetini büyük samimiyetle ve dünyanın en tehlikeli bölgelerinin bazılarında yakalamaktadır. Görüntüleri, artistik bütünlük ile yıllardır var olan ve hızla dünyamızdan yok [...]
stephen dupontFotoğrafçı | Kristin Capp

SERGİ; Horse Latitudes | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Kristin Capp; Avrupa, ABD, Brezilya ve Namibya’ya da sergilenmiş Windhoek Namibya merkezli bir fotografçıdır. Çalışmaları uluslararası birçok kamu ve özel koleksiyonlarda bulunur. Monogramı, Hutterite:A Word of Grace ( basım Stemmle,Zurich 1998 ) batı ABD’de bir dini cemaatin yaşam çalışmasıydı. 2. Moogramı Americana ( basım Stemmle,2000 ) 7 [...]