SERGİ Massimo Mastrorillo Torino’da doğdu. Roma’daki European Institute of Design’da fotoğraf eğitimi alan sanatçı Mozambik’te, Mozambique: A Nation Balanced Between Poverty and Dream adlı uzun soluklu bir belgesel proje üstünde çalıştı, Türkiye ile Irak’ta (Kurds: People in Exile) ve Endonezya’da çalıştı (Indonesia: Just Another Day), Doğu Avrupa’ya belgeselci vizöründen yaklaştı (Bosnia and Herzegovina: If Chaos Awakens [...]
Fotoğrafçı | Samuel Bollendorf

SERGİ | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Samuel Bollendorf, 1974 yılında Fransa’da doğdu. Fotoğraf ve sanat tarihi alanında eğitim gördükten sonra 1999’dan 2010’a dek fotoğrafçıların bağımsız kolektifi Oeil Public Ajansı’na bağlı çalıştı. Standardı yüksek çalışmalara imza atan bu ajansın başkanlığını da yürütmüş olan Bollendorff, beş yıl boyunca Libération gazetesi için serbest basın fotoğrafçısı olarak çalıştı. Fotoğrafları [...]
Fotoğrafçı | Arjen Zwart

SERGİ; Zift | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Arjen Zwart (1957, Alkmaar) Hollandalı bir fotoğrafçıdır. Portre’den, Şehir manzaraları ve kıyı manzalarına ve sosyal belgesel fotoğrafçılığına kadar çok geniş bir skalada çalışmaktadır. Zwart’ın kişisel sergilerde ve Hollandalı Koos Breukel, Sanna Sannes ve Ata Kando gibi master fotoğrafçılarla aynı sergilerde fotoğrafları bulunmaktadır. İlk kişisel sergisi 2006 yılında, Karşı [...]
Usta | Charles Harbutt

SERGİ; Varışlar ve Ayrılışlar | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Charles Harbutt‘ın fotoğrafları diğerlerinin yanı sıra Modern Sanat Müzesi’nde , Corcoran Galerisi’nde , Chicago Sanat Enstitüsü’nde , Beaubourg’ da ve Paris’te Bibliotheque Nationale and the Maison Europeene dela Photographie’ de büyük ölçüde derlenmiş ve sergilenmiştir. Sanatçı Santa Monica California’daki Peter Fetterman Galeri tarafından temsil edilmektedir. 1997’de, [...]
Charles HarbuttContact Press Images Müdürü | Robert Pledge

PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ; Berlin Duvarından İkiz Kulelere 1961 – 2001 | EĞİTİM Robert Pledge, mart 1942′de Londra-İngiltere’de doğdu. 10 yaşında Paris-Fransa ya taşındı. Bir Batı Afrika dilleri ve antropoloji öğrencisi olduğundan Afrika konuğları ile uğraşan bir gazeteci olarak buldu kendini. Merhum fotoğrafçı Gilles Caron ve film yapımcısı ve fotoğrafçı Raymond Depardon ile Afrikada bulunan Libya ve [...]
Eğitmen | Fred Ritchin

EĞİTİM; Fotoğrafçılıktan Sonra | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Fred Ritchin, New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulunda Fotoğrafçılık profesörü NYU/Magnum Fotoğrafçılık Vakfı ve İnsan Hakları Eğitim Programı’nın Yardımcı direktörüdür. Bundan önce de New York Times dergisinin fotoğraf editörlüğünü (1978-82), Camera Arts dergisinin baş editörlüğünü (1982-83), Uluslar arası Fotoğrafçılık Merkezinin foto muhabirlik ve belgesel fotoğrafçılık programının kurucu direktörlüğünü (1983-86) [...]
Fotoğrafçı | Shahidul Alam

SERGİ; Skira | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Bir fotoğraf sanatçısı, yazar, galeri yöneticisi ve bir aktivist olan Shahidul Alam, fotoğraf sanatına geçmeden önce Londra Üniversitesinde kimya alanında doktora yapmıştır. Alam ödüller kazanan Drik ajansını, Bangladeş Fotoğraf Enstitüsünü ve dünyadaki en seçkin fotoğraf okulullarından biri olan Güney Asya Fotoğraf Enstitüsünü olan Pathshala’yı kurmuştur. Chobi Mela festivalinin [...]
Fotoğrafçı | Hai Zhang

SERGİ; Beni Takip Etmeyin, Ben Kayboldum \ EĞİTİM Zhang Hai 1976 yılında Kumming, Yunnan Bölgesi, Çin’de doğmuştur. Choning, Sichuan Bölgesi ve Miami, Florida, Amerika’da mimarlık eğitimi gördü ve 2001’de doktora ünvanına sahip oldu. 2008’de, mamiarlık mesleğini bırakarak kendini tümüyle fotoğraf yoluyla insanların durumlarını keşfetmeye adamıştır. Amerika’nın Kuzey kesimlerindeki kayıtlardan oluşan “To Kill A Mockingbird (Alaycı Kuşu [...]
hai zhang