SERGİ; İkisi | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Ömer Orhun (1960 İstanbul) Eğitim 1978-1982: Mimar Sinan Üniversitesi Ana Sanat Dalı- Lisans 1999-2001: Y.T.Ü Müzecilik Ana Bilim Dalı-Yüksek Lisans Tez Konusu: “İstiklal Caddesi Açık Müze” Çalışmalar – Atölye ve Sunumlar 2002 Mayıs Atölye: Türk Fotoğraf Vakfı. 2002 Mayıs Atölye: İfsak, “Görçek” Fotoğraf atölyesi. 2002 Kasım [...]
Fotoğrafçı | Coşkun Aral

SERGİ | EĞİTİM | PORTFOLYO GÖSTERİSİ Coşkun Aral, 1 Mayıs 1956’da Siirt’te doğdu. Sırasıyla 14 Eylül İlkokulu, Oruç Gazi Ortaokulu ve Mecidiyeköy Lisesi’nde eğitimini tamamladı. Basın fotoğrafçılığı mesleğine 1974 yılında Günaydın ve Gün gazetelerinde başladı. 1976 yılında Ekonomi ve Politika gazetesinde devam etti. 1977 yılı, kanlı 1 Mayıs olaylarında çektiği fotoğraflarla ilk kez Sipa Press Ajansı [...]
coşkun aralFotoğrafçı | Süreyya Yılmaz Dernek

SERGİ | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Süreyya Yılmaz Dernek, 1972 İstanbul doğumlu 2000 Mimar Sinan Üniversitesi , Fotoğraf Bölümü 1995 Habitat 2 kapsamında deneysel Van Dyke tekniğiyle , eski istanbul gravürlerinden yapılmış fotoğraflar ile Stefanel mağazasının vitrininde sergi 1997 Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü’nün düzenlediği fotoğraf yarışmasında 1. ödülü 1997 Pendik Belediyesi Fotoğraf Yarışması 1. lik [...]
mimar sinan üniversitesi, msü fotoğraf bölümü, olağan dışı işler photography & art works, süreyya yılmaz dernekFotoğrafçı | Ergün Turan

SERGİ | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Ergün Turan, 1961 yılında İstanbul’da doğdu. M.Ü.İ.İ.B.F. Kamu yönetimi bölümünden 1986 yılında mezun oldu. 1987-1990 yılları arasında İ.Ü.Siyaset Bilimi ve Boğaziçi Ü. Sosyal Psikoloji Yüksek Lisans programlarında eğitim gördü. 1990 yılından itibaren fotoğraf ile ilgilenmeye başladı. 1999 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında, önsözü [...]
ergün turan, marmara üni fotoğraf bölümü, marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesiFotoğrafçı | Jeremy Sutton Hibbert

SERGİ; Satra, the Roma of Sintesti: “The Portraits” | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Jeremy Sutton-Hibbert13 yaş gününde fotoğraf makinesi hediye edildiği İskoçya’da yetişti. Birkaç yıl sonra Jeremy, Birleşik Krallık’ta ışığın az olduğu, kışların çok karanlık olduğuna karar verene dek, 14 yıl sürdüreceği serbest kurumsal ve STK fotoğraf editörü oldu. Hayatına renkleri katmaya karar vererek bugün de yaşadığı ve fotoğraf [...]
Usta | Ara Güler

SERGİ: “20.Yüzyılın Yaratıcıları” | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ 16 Ağustos 1928′de İstanbul’da doğdu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken Muhsin Ertuğrul’un Tiyatro Kurslarına devam etti; çünkü yönetmen veya oyun yazarı olmak istiyordu. 1950′de Yeni İstanbul Gazetesi’nde gazeteciliğe başlarken aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne devam etti. 1958′de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın [...]
ara güler