PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM; Publishing in Print in a Digital Age Dewi Lewis, kendi yayın evini 1994’te yılında kurdu. Martin Parr, Simon Norfolk, William Klein, Frank Horvat, Paolo Pellegrin, Sergia Larrain ve Bruce Gilden’ i içeren uluslararası düzeyde bilinen fotoğrafçılarla çalıştı. Pek çok Avrupalı editör ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. Şu an 19. yılında bulunan Avrupa [...]
Leica Akademie Moskova Sanat Yönetmeni | Anna Shpakova

EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Anna Shpakova, Belarus’ta doğdu. Şu an Moskova’da yaşamaktadır. Moskova Devlet Üniversitesi, Psikoloji Fakültesi, Sanat Psikolojisi ve Psikoloanaliz Bölümünden mezun olmuştur. Bitirme projesini savaş ve savaş fotoğrafçıları üzerine yapmıştır. Moskova’daki çeşitli dergilerin (Afisha, Ogoniok, Snob) fotoğraf yöneticisidir. Rusya Bienalindeki sergiler dahil olmak üzere, Rusya ve uluslar arası alanda birçok serginin küratörüdür. Paris [...]
anna shpakova, leica akademie, russian photographerRussian Reporter Editörü | Andrei Polikanov

EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Andrei Polikanov, 1961 yılında Moskova’da doğdu. Polikanov, Russian Reporter Dergisinin fotoğraf müdürlüğünü yapmaktadır. 1987’de “Military Institute of Foreign Languages”den mezun olduktan sonraki 6 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunmuş, Angola’da yetkili subay olarak görev yapmıştır. 1990’ların başlarında, Anthony Suau, Christopher Morris, Stanley Greene ve diğer uluslararası şöhrete sahip fotoğraf muhabirleri ile birlikte; eski [...]
andrei polikanov, russian reporter editor, russian reporter magazineFotoğrafçı | Amy Elkins

SERGİ; Nazik Şiddet | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Amy Elkins, Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya’da doğdu. New York’ta Görsel Sanatlar Okulunda Fotoğrafçılık Eğitimi aldı. Yaptığı çalışmalar; Avusturya Viyana’daki Kunsthalle, Kaliforniya’daki Carnegie Sanat Müzesi; Minnesota’daki Minnepolis Sanat Enstitüsü; New York’taki Yancey Richardson Galerisi; New York’taki Light Work Galerisi başta olmak üzere bir çok ulusal ve uluslararası sergide [...]
Fotoğraf Editörü | Robert Stevens

EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Robert Stevens, New York’da bulunan School of Visual Arts (Görsel Sanatlar Okulu) ve the International Center of Photography (Uluslararası Fotoğraf Merkezi)’de fotoğrafın tarihçesi derslerini vermektedir. Aynı zamanda School of Visual Arts (Görsel Sanatlar Okulu)’da dördüncü yıl değerlendirme sınıfını yönetmektedir. 1980ler ve 1990lar boyunca ve 21. yüzyılın ilk yıllarında uluslararası haberler için Time [...]
Robert StevensFotoğraf Editörü | Noriyuki Asahi

EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Noriyuki Asahi, Japonya’nın en önde gelen gazetelerinden olan ASAHI’de 8 yıl, aynı grubun dergisi olan AERA’da da 3 yıl fotoğraf editörü olarak hizmet vermiştir. Japonya’nın en önde gelen editörlerinden ve medya kişiliklerinden biri olan Asahi, şu anda Japon Fotoğrafçılar Birliği’nin direktörü olarak çalışmaktadır.
Zaman Fotoğraf Editörü | Selahattin Sevi

EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Selahattin Sevi, 1971 yılında Bursa’nın Harmancık ilçesi Delicegüney Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa’da bu şehirde tamamladı.1994 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu.Türkiye, Zaman ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. 2001 yılından bu yana Zaman Gazetesi fotoğraf editörlüğü görevini sürdürüyor.
Fotoğrafçı | Özcan Ağaoğlu

SERGİ; Iranabak | EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Özcan Ağaoğlu, 1960 yılında Adana/Türkiye’de doğdu. Ç.Ü. Eğitim Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Fotoğrafa 1989 yılında başladı. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde projeler gerçekleştirdi.Fotografları bir çok ülkede sergilendi,dergi, gazete ve kitaplarda yayınlandı. İki kez İtalya’ya konuk fotografçı olarak davet edildi. 1993 yılında Italya Pavia’da kişisel sergi açtı. Belgesel fotoğraf [...]
özcan ağaoğlu