SERGİ; Horse Latitudes | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Kristin Capp; Avrupa, ABD, Brezilya ve Namibya’ya da sergilenmiş Windhoek Namibya merkezli bir fotografçıdır. Çalışmaları uluslararası birçok kamu ve özel koleksiyonlarda bulunur. Monogramı, Hutterite:A Word of Grace ( basım Stemmle,Zurich 1998 ) batı ABD’de bir dini cemaatin yaşam çalışmasıydı. 2. Moogramı Americana ( basım Stemmle,2000 ) 7 [...]
Fotoğrafçı | Jake Price

SERGİ | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Jake Price Japonya’nın deprem ve tsunamiden sonra nasıl kendini toparladığı hakkında bir proje üzerinde çalışıyor. Kısa filmler, fotoğrafçılık ve ses kayıtlarından, doğal felaketlerin ardından ve devam eden nükleer tehditten doğan sarsıntı ile bireysel ve toplum olarak nasıl başa çıktıklarını ve hayatlarını nasıl tekrar kurduklarını keşfetti. 2011 ve 2012 de New York [...]
Fotoğraf Editörü & Küratör | Yumi Goto

EĞİTİM; Fotoğrafta Doğruyu Aramak “Japon Fotoğrafçılığı” | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Yumi Goto, sınırları aşan kültürel alış-verişin gelişimine odaklanmış tecrübeli, bağımsız sanat ve belgesel fotoğraf küratörü, editörü, araştırmacısı ve danışmanıdır. Çatışma, doğal afetler, güncel sosyal problemler, insan hakları ihlalleri ve kadın sorunlarından etkilenen alanlarda çalışan yerel ve uluslar arası sanatçılarla işbirliği içerisindedir. Uluslar arası fotoğraf festivalleri ve [...]
Usta | Mary Ellen Mark

SERGİ; Prom | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Mary Ellen Mark, birçok kitabı,sergisi ve dergilerdeki editoryal çalışmaları ile dünya çapında bir üne kavuşmuştur. The New Yorker’da fotoğrafçı olarak çalışmakta deneysel fotoğrafları ve Portleri Life,New York Times Magazines, Vanity Fair ve Rolling Stones gibi dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır. 40 yıl boyunca hümanizmin yüksek duygusunu fotoğraflayabilmek için, dünyanın [...]
Usta | Antonin Kratochvil

SERGİ; Incognito | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Antonin Kratochvil, VII fotoğraf ajansının kurucuları arasında yer almaktadır. Bir foto-muhabiri olarak, Antonin Kratochvil yaşadığı çağı dokümante etmeye çalışırken cok sayıda ayaklanma, kargaşa ve insani felaketleri görüntülemek için yola çıkmıştır. Bir insan olarak, Kratochvil’in kendi mülteci yaşamı da fotoğraflarında sunduklarıyla cok benzer bir şekilde gerçekleşmiştir. Kratochvil’in kendine özgü [...]
Fotoğraf Tarihçisi | Aditya Arya

EĞİTİM | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Aditya Arya, profesyonel fotoğrafçılığa, 1980 yılında Delhi Üniversitesi St Stephens Koleji tarih bölümünden mezun olduktan sonra başladı. Bombay film endüstrisindeki kısa görevinin ardından, Delhi’ye döndü ve seyahat, yemek, reklam fotoğrafçısı ve kurumsal fotoğrafçı olarak itibar kazandı. Seyahat dergileri ve kitap yayıncıları tarafından yaygın olarak basılmıştır. Eserleri arasında göze çarpanlar, Mapin tarafından [...]
aditya arya, Delhi Üniversitesi St Stephens Koleji, Hindistan Fotoğraf Arşiv Kurumu, The Land of the NagasFotoğrafçı | Olivia Arthur

SERGİ | PORTFOLYO DEĞERLENDİRMESİ | EĞİTİM Olivia Arthur, 1980 yılında Londra’da doğdu. 2002 yılında Oxford Universitesi, Matematik mezunu. 2003 yılı Londra Koleji, Baskıcılık bölümü, fotomuhabir dalından mezun oldu. Fabrica’da 2006 yılında eğitim almıştır. 2008 yılında Magnum Photos’a aday, 2011 yılında ise Magnum üyesi olmuştur. Ödüller; 2010 Vic Odden ödülü, Royal Fotoğraf Topluluğu, 2008 Laureate Fotoğraf, [...]
Olivia ArthurPortfolyo Değerlendirme Kraliçesi | Maggie Steber

PORFOLYO DEĞERLENDİRMESİ Maggie Steber Texas’ta doğup ve büyüdü. Belgesel fotoğrafçısı Maggie Steber dünyanın hemen hemen her yerinde yaşadı ve çalıştı. Kariyerinin başlarında, Galveston Daily Gazetesi için muhabir ve fotoğrafçı olarak, NewYork ortak basını için de fotoğraf editörü olarak çalıştı. Steber’ın fotoğrafları aralarında; Life, The New Yorker, People, Newsweek, Time ve Sports Illustratedas, Almanya Merian dergisi [...]
maggie steber